Kirjoittaja Aihe: SOTE-ketju  (Luettu 73 kertaa)

Oili Harjula

  • Moderaatori
  • Aloittelija
  • *****
  • Viestejä: 38
  • Puoluesihteeri
SOTE-ketju
« : Huhtikuu 01, 2018, 03:33:18 ip »
Tämä on voimakas kannanotto suunniteltuun SOTEEn, ja se on asettumista SOTEn kannalta ns. poliitisesti vasemmalle, koska suunniteltu SOTE on todennäköisesti tappiollinen ihmisille joilla ei ole rahaa lähteä hoidattamaan itseään aina setelit kourassa-mentaiteetilla. Julkista terveydenhuoltoa  romutetaan  kovasti, (SOTEssa hoitopaikat vähenevät jukisessa, työntekijöitä vähennettäsiin yms,  ja työttömys lisääntyy joten ei ole oikein)  ja tuo valinnavapaus toisi ongelmia mm. niille joilla ei todellakaan ole varaa  valita hoitopaikkaa koska valinnanvapaus todennäköisesti maksasi paljon enemmän. Palvelua saa jos on rahaa, mutta kun enenevässä määrin näyttää siltä ettei suurella yeisöllä (mm. köyhillä joita on paljon Suomessa ja jotka sairastuvat myös helpommin) ole sitä. Hoito pitää olla laadukasta myös julkisellakin puolella (se on nyt sitä todella hyvin) ja sitä ei voi alentaa eikä romuttaa. Ja niiltä joilla ei ole rahaa, joutuu kunta kuitenkin maksuja maksamaan, ja se taas lisää veroja, ja velka kasvaa edelleen.

SOTE  taitaa todella olla rahastusta ihmisten terveydellä ja sairastumisella. Ei "me" niin voida tehdä. Ihmiset sairastuvat siitä elämästä minkä päättäjät heille luovat. Ja päättäjät ovat luoneet ihmisille tällä hetkellä elämää  -juokse kovaa, kilpaile, saavuta- joten kyllähän se voi sairastuttaa tuommoinen meininki. Jos voisi hetkenkin levätä oravanpyörässä (varakkaat voivat näin tehdä hyvin) niin se olisi ihanne. Vaan mm. aktiivmalli luo kyllä aivan toisenlaisia tilanteita olen tätä mieltä. Eli SOTE (Raha) käyttäisi hyväksi ihmisiä joille  -juoksu/kilpailu- elämä on luotu

Olen myös sitä mieltä että ”me” voidaan elää niinkin ettei me sairastuta; vaikutaa myös itse omaan tilamme aina tässä mielessä, mutta suuremassa määrin ihmiset eivät niin tee. Ei ole aikaa; työ ja elämä vaatii todella omat tilansa. Miten aika jaetaan, onkin suuri kysymys. Ihmisten ajankäyttöä voidaan hallita mm. median kautta; kulutusmainontaa tietyllä mentaliteetilla joka on nykysin voimakasta, joten tässähän maailma voisi uudistua.   Talous kohoaa kyllä hyvin tekemällä myös ihmisille mielekkäitä  ja hyvää terveyttä edistäviä ohjelmia. (Vaihtoehto SOTElle)

SOTE on vanhan maailman korostamista ja rahan tuomista sinne missä pitää vaan välittää.  Raha on palvelija/väline, ei suinkaan itsetarkoitus. Yo kommentti siitä että raha voidaan asettaa myös välittämään todella, on se tie mikä parantaa.

Yksi asia myös minkä voisi nyt todella tuoda elämän mentaliteettiin ovat vaihtoehtohoidot, joita monessa Euroopan maissa toteutetaan ja käytetään varsinaisen terveydenhoidon rinnalla paljon  Mikä pahuus olisi siinä että ihmisen tila tasapainottuu ilman lääkkeitä. Ei niin mitään pahaa, päinvastoin.

Ihmiset, komemntoikaa paljon SOTE-asioita, ja TARKISTAKAA.

(p.s. vaikka aprillipäivänä kirjoitettu ei ole aprillia)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 01, 2018, 04:25:41 ip kirjoittanut Oili Harjula »
"maailmanrauha alkaa yhdestä ihmisestä, jolla on sydämen ja mielen rauha, ja sitten seuraavasta ja sitä seuraavasta"

http://oilianneli.simplesite.com/

https://oiliharjula1952.blogaaja.fi/