Kirjoittaja Aihe: Suomen tila II  (Luettu 494 kertaa)

Oili Harjula

  • Moderaatori
  • Aloittelija
  • *****
  • Viestejä: 42
  • Puoluesihteeri
Suomen tila II
« : Elokuu 13, 2018, 08:52:51 ap »
Pääministeri Sipilä on viikonvaihteessa luvannut korottaa pieniä tuloja nauttivien toimeentuloa, ja sehän on iso lupaus, joiden toteutumisia jäämme sitten odottelemaan. Sen aikaa voimme mennä ruokajonoihin, ottamaan sen 3-6 käyttöpäivän ohittaneen eineksen, koska se on 'meille myönetty'. Tunnustan että olen nyt käynyt ruokajonossa pari kertaa mutta en enää mene sinne, koska haluan että saan terveellistä ja vaaratonta ruokaa syödäkseni. Rahaa minulla tulee olla ruoan ostamiseen, mutta ne on nytkin jo tässä vaiheessa kuukautta loppuneet; tulot ovat niin pienet. Raha ei ritä enää ostaa yhtään mitään. Mutta minä koenkin nämä yhteiskunnalliset ongelmat itseni kautta koska ne tarvitsevat muutosta. Ongelmat tulee ratkaista ettemme joudu aivan häpeään.

Nyt annettu lupaus on korottaa mm.  takuueläkkeitä; koska se tapahtuu? Työttömyyskorvaukset on luvattu isontaa, samoin sitten muut pienet eläkkeet on luvattu nostaa sitten myöhemmin. Koska se tapahtuu? Se että kirjoitan näistä ei suinkaan ole Vasemmistoliiton tukemista, vaan se on realismia, ja olisi oltava kaikille kuuluvaa huolenpitoa. Miksi kuuluisi vain yhdelle Suomen poliittisista puolueista?

Ns. edustuksellinen demokratia; Suomen poliittiset puolueet, kuluttaa rahaa miljoonia, ja näitä miljoonia käytetään vaan joidenkin henkilöiden; itseään edustavien ihmisten esiintymiseen ja liikkukiseen. Miksi? Miksi pitää olla tämä välikäsi; aivan hyvin voimme alkaa  päättää asioista suoraan itsemme kautta, ja siten tasapainottaa mm. toimeentulo-asiat yhteiskunnassamme. ”Se mitä tarvitsemme”! Se yhteiskunta on nimeltä vapaa Suomi-Finland jonka meille ovat taanneet mm. ovan vanhempamme, jotka isojen sotien kautta ovat uhrauksensa tehneet. Vaikuttaa kuitenkin että perintöä ollaan  hävittämässä kaikenmaailman suurten vatimuksesta?

Seuraavat eduskuntavaalit ovat vuoden 2019 huhtikuun 14 päivä. Kuka saa silloin vallan kahvan? Toivon että koko Suomen kansa, sen mm. hiljaiset vaatimattomat ihmiset; puurtajat, jotka ansaitsevat parempaa kuin mitä nyt on. Valitan arvoisa pääministeri Sipilä, mutta totuus on tämä vuonna 2018 elokuussa.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 13, 2018, 08:55:51 ap kirjoittanut Oili Harjula »
"maailmanrauha alkaa yhdestä ihmisestä, jolla on sydämen ja mielen rauha, ja sitten seuraavasta ja sitä seuraavasta"

http://oilianneli.simplesite.com/

https://oiliharjula1952.blogaaja.fi/

Oili Harjula

  • Moderaatori
  • Aloittelija
  • *****
  • Viestejä: 42
  • Puoluesihteeri
Vs: Suomen tila II
« Vastaus #1 : Elokuu 21, 2018, 10:28:28 ap »
KANSALAISALOITTEIDEN KOHTALO

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/256573-outo-tilanne-eduskunnassa-kansalaisaloitteet-vaarassa-mitatoitya-kymmenien-tuhansien

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/256637-kansanedustaja-timo-heinonen-eduskunnan-oudosta-tilanteesta-raukeamisesta-luovuttava

Ainakin kaksi kansanedustajaa on huolissaan tilanteesta, mutta olisiko ollut mahdollisuus kertoa asiasta jo siinä vaiheessa kun laki kansalaisaloiteista laadittiin? Kyllä olisi ollut tilaisuus. Huonosti valmisteltu laki edesauttaa poliitiikalla pelaamisen aina ja yhä. Tämä on edustuksellisen demokratian kulmakivi.

Tilanne on siis se että hallituksen esitykset peittovat aloitteet. Hallitushan voi tehdä esityksiä pilvin pimen eijkä aloitteet koskaan saaavuta tilanetta jossa niit voi käsitellä. Voi pahus mikä tilanne.

Perustuslain muutoksetkaan eivät eduskuntaa vaivaa niin että kansalaiset olisi se joka asioistaan saisi ohjailla ja päättää?

"maailmanrauha alkaa yhdestä ihmisestä, jolla on sydämen ja mielen rauha, ja sitten seuraavasta ja sitä seuraavasta"

http://oilianneli.simplesite.com/

https://oiliharjula1952.blogaaja.fi/