Kirjoittaja Aihe: Vastaus kyselyyni Kemijärvellä  (Luettu 936 kertaa)

Oili Harjula

  • Moderaatori
  • Aloittelija
  • *****
  • Viestejä: 43
  • Puoluesihteeri
Vastaus kyselyyni Kemijärvellä
« : Lokakuu 19, 2016, 10:11:07 ap »
Laitoin tässä taannoin kyselyn, (alla) ja vastaus myös kaupunginjohtajalta, JOKA vastaus oli mennyt roskapostiin. Ihmettelen vastausta koska missään ei ole ollut ilmoitusta että kaupunkilaiset olisivat lähteneet vähemmistöosakkaiksi yksityiseen yritykseen, joista Kemijärvellä ovat omat painavat mielipiteet aina; kaupunkilaiset eivät rahoita yksityisiä yrityksia. Mutta niinkuin nytkin havaitsemme, se onnistuu piilossa tekemällä. En ole tosiaankaan havainnut ilmoitusta kyseisestä vähemmistöosakkuudesta.

Mutta kuten tuossakin vastauksessa ilmenee, meidän tulee vaan hyväksyä tekemät laitomuudet; kaupunginjohta itse ylivallallaan niin määrää, ainakin meillä täällä.

Tein itse muutama vuosi sitten aloitteen erään yritystoiminnan aloittamisesta, joka oli käsitelty valtuustossa, ja aloite sieltä määrättiin paikallisen yrittäjäjärjestön toimintaan. Minua ei ole vieäkään kutsuttu selvittämään asiaa jotta asia olisi saanut hyvän aloituksen konkreettiseen toimintaan. Aloite oli kaupungin nettisivulla, mutta on sieltä sittemmin myös poistettu  hiljaisuudessa. Homma olisi aivan täydellinen ja vähin varoin aloitukseen saatettava. (rahaa olisi enemänkin mutta eivät ole ollleet kiinnostuneita kuulemaan asiasta mitään,ja aloite liittyy matkailuun)

Eli me emme saa tehdä aloitteita itse, vaan aloitteet määrää jokin korkeampi taho edelleen. Miten ME sitten luomme työtä, yrityksiä, elämää, hyvinvointia, jos kansan suunnalta tuleet aloitteet tyrmätään?

Tuokin toiminta mitä kaupunginjohtaja on nyt tukenut, on aivan mahdoton. Vaatii rahaa heti 800 miljoonaa euroa,  eikä tuloksista ole takeita, mutta ilmeisesti kaupunginjohtajakin ajatelee, että kansa sen maksaa. (veronmaksajat) Eivät maksa, koska mm. Kemiin on jo aloitettu Kiinalaisten omistaman saman alan yrityksen prosessi, jossa rahaa palaa. Eipä naapurikuntaan (100 km) enää moista kukaan rahoittaja ala rahoittamaan. Mutta hulluus jatkuu.  Lapin ELY-keskus määrää mitä saa olla.

Mutta tämmöistä tämä on; kuka enää uskoo tasavertaisuuteen ja siinä olevaan demokratiaan.


Kuntalaispalaute Diarinno 445/06.069/2016
[Kysymys: Kuinka on mahdollista että Biojalostamo-hanketta mainostetaan kaupugin nettisivuilla? Kyseessähän on yksityinen yritys, mutta kaupungin sivuilla näkee tämän tästä mainostaa kyseisestä yrityksestä. Nyt xielä oleva kysely on markkinatutkimusta jonka kaupunkilaiset veronmaksajat siis maksavat. Eihän tämä voi näin toimia. Kuka siis voi antaa luvan laittaa yksityisen yrityksen mainoksen kaupunkilaisten maksaman sivuston sivulle. Vaadin mainoksen/kyselyn poistamista.]
Etu- ja sukunimi:  [Oili Harjula]
Postiosoite:  [Toimelankatu 3 B 7, 98100 Kemijärvi]
Sähköpostiosoite:  [oili.harjula@hotmail.com]
Puhelinnumero:  [040-5897352]
 
Kiitos palautteestanne,

Boral Bioref Oy vie eteenpäin biojalostamoinvestointia joka on tällä hetkellä ylivoimaisesti suurin ja merkittävin elinkeinopoliittinen toimenpide Kemijärvellä. Kaupunki on mukana yhtiössä vähemmistöosakkaana omistamansa yhtiön kautta.

Kyseinen ilmoitus ja kysely eivät ole Boreal Biorefin markkinointia vaan ympäristövaikutusten arviontiohjelman laatimiseen liittyvä asukaskysely (ei asiakaskysely), jossa kaupungilla ja Lapin ELY keskuksella on myös keskeinen rooli. YVA prosessissa erityisen tärkeää on asukkaiden ja muiden kiinnostuneiden tahojen osallistaminen ja heidän mielipiteiden esille saaminen jotta kaikkia kansalaispiirejä saadaan kuulluksi ohjelman laadinnassa. Kyseinen kysely on osa tätä prosessia.

Yst. terveisin

Atte Rantanen
kaupunginjohtaja
Kemijärvi

 
 
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 19, 2016, 10:21:19 ap kirjoittanut Oili Harjula »
"maailmanrauha alkaa yhdestä ihmisestä, jolla on sydämen ja mielen rauha, ja sitten seuraavasta ja sitä seuraavasta"

http://oilianneli.simplesite.com/

https://oiliharjula1952.blogaaja.fi/