Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Yleistä höpinää / Vs: Suomen poliittinen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Kesäkuu 13, 2017, 10:26:58 ap »
Hyvä ajatus.
Valitettavasti vain näissä vaaleissa ei nähdä muutoslaisia, jos ennenaikaiset vaalit pidetään.
Väkemme kun ei ole oikein aktivoitunut niiden kannattajakorttien keruussa. ;)

Mutta, ehkäpä se keräysinto nyt vahvistuisi? Toivotaan niin, koko hieno Suomen kesä on käytettävissä olevaa aikaa.
Kirjoitusvalmiita kortteja saa allekirjoittaneelta. :)

Niin, tuo on totta, ja olisi pitänyt  'porukan' ajatella enemmän  ja kerätä kortteja ;) Keräysinto päälle vaan niin alkaa tulla mahiksia?

Mutta en voi olla kommentoimatta nyt halitusneuvotteluja, kun nythän 'aikovat' keskustella kirstillisten kanssa hedän mahdollisesta hallitukseen tulosta, mutta olen ymmärtänyt, näin arvopohjaisesti, että heillehän kynnyskysymys ovat eräät Suomessa -suomalaiset- asuvat ihmiset, eikö totta.  :( Miten heidän käynee sitten Suomessa?

Kyllä ne uudet vaalit pitää tulla koska 'kaikkihan on jo vanhaa, edelliset vaalit asettivat nuo asemat mitä puolueilla on,ja  nyt on uusi tilanne kokonaan'.
22
Yleistä höpinää / Vs: Suomen poliittinen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Kesäkuu 12, 2017, 07:37:08 ip »
Hyvä ajatus.
Valitettavasti vain näissä vaaleissa ei nähdä muutoslaisia, jos ennenaikaiset vaalit pidetään.
Väkemme kun ei ole oikein aktivoitunut niiden kannattajakorttien keruussa. ;)

Mutta, ehkäpä se keräysinto nyt vahvistuisi? Toivotaan niin, koko hieno Suomen kesä on käytettävissä olevaa aikaa.
Kirjoitusvalmiita kortteja saa allekirjoittaneelta. :)
23
Yleistä höpinää / Suomen poliittinen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Kesäkuu 12, 2017, 11:15:56 ap »
Perussuomalaisten saatua uuden puheenjohtajan, näen asian tiimoilta vain mahdollisuutena sen, että  Suomessa on pidettävä ennenaikaiset eduskuntavaalit, mitä pikimmin, sen parempi. Moni varmaan on aivan samaa mieltä.
Miten muuten voi uutta hallituspohjaa luoda; kansan tulee äänestää siitä ehdottomasti.

24
Yleistä höpinää / Kutsua
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Toukokuu 12, 2017, 12:56:03 ip »
Tervehdys kaikki Suomen ihmiset. Minua on aina huolestuttanut, ja huolestuttaa yhä se asia, että toteutuuko oikeus edes kohtuullisesti katsottuna oikeastaan kovinkaan hyvin. Esim. tuo esitutkinta-asia; toteutuuko se hyvin?

Pyydän kaikkia niitä jotka ovat kokokeet tässä ns. vääryyttä, kertomaan miksi, jos olet tehnyt mm. rikosilmoituksen niin siitä ei ole tehty esitutkintaa ja miksi ei ole. (https://fi.wikipedia.org/wiki/Esitutkinta) (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110805)

Suomessa pitäisi lakia noudattaa. Eri asia on ehkä jos on suuri resurssipula, mutta onko se sitten syy lisätä resursseja tässä mielessä. Ja minne resursseja pitää lisätä.

Ja kaikki muukin Suomessa oleva oikeudettomuus kiinnostaa.

Voi laittaa viestia: oili.harjula@suomi24.fi
25
Yleistä höpinää / Vs: Ulosottokaaresta (mm. omaishoito)
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Huhtikuu 28, 2017, 11:31:25 ap »
Markus Lohi  (kesk)YLE Rovaniemen lähetyksessä tänään kertoi tehneensä nyt aloitteita helpottaakseen uo-velkaisten asemaa; mm. pitkäaikaistyöttömien suhteen. No toivotaan että aloitteet kantavat. (nämä asiat voitasiin kyllä kansanäänestyksillä käsitellä; takuulla olisi tehoa.)

Mutta miksi Markus Lohi (kesk) ei ole lainkaan  edes vastannut henk.koht. viestiini  häneltä kysyessäni voisiko auttaa minua työpaikkakiusausasiassani josta kantelu on ollut sis.ministeriössä käsittelyssä nyt yli 20 v?   Kannattaisi kuitenkin vastata kansalaisen kyselyyn?
26
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Huhtikuu 26, 2017, 10:21:33 ip »
A-studiosta kuultuna tänään. Mm. ministeri Juha Rehula oli toimittajan haastattelussa, ja löysimpä kuin löysinkin taas yhden ministerin, joka ei osannut sanoa, miten ratkaista, tässä tapauksessa ratkaista ongelma nimeltä  leipäjonot. Siis miten ihmiset voivat mennä yleensäkin tähan halpaan, että jos päättäjä sanoo  ettei osaa sanoa, niin se pitää vaan ehkä sitten hyväksyä. Edelleen olen sitä mieltä, että miksi sitten on päättäjänä?  Kyllä kai se on Muutospuolueen puoluesihteeri jonka pitää tästäkin huomauttaa.

Ministeri Rehula sanoi ohjelmassa leipäjonoista: ”Suomessa ovat asiat järjestelmän tasolla kunnossa, meillä vaan tämä arki on pielessä”?? Mitä tämä tarkoittaa? Hän lisää: ”Ihmisten pitäisi kyetä kiinnittymään yhteiskuntaan”. No miten? Raha ainakaan ei riitä kiinnittyä.   Ministeri sanoo edelleen: ”Kaikki tehtäisiin jos se olisi tehtävissä”? En ymmärrä, valitettavasti. Leipäjonot ovat jotenkin tulleet, miten ne on tehty ja miten ne ovat syntyneet? Olisi varmaan pitänyt järjestelmän joka on kunnossa olla mukana ihmisen arjessa. Ei ole ollut.

Jos yksin asuva ihmisen perusosa (toimeentulotukilaskelmaan hyväksytty) on 487 euroa/kk; siihen kuuluu ruoka, vaatteet, pesuaineet, kodin siisteys yms. ja henk.koht, hygienia yms, ja harrasteet, virkistys, niin onhan se kyllä aivan liian vähän, koska hintataso on suhteessa korkeampi.  Vuokrat ovat korkeat. Onko järjestelmä siis kunnoton kun köyhyys kuitenkin on ja leipäjonoissa vaan pitää käydä vuodesta toiseen? Kyllä väitän että remonttia kaipaa ja lujaa tämä järjeselmä joka on kunnossa. Perustoimeentulo pitää em mukaan olla kaksinkertainen, se vaan on totuus josta ei päättäjä voi luikertaa minnekkään piiloon. Asia voidaan toteuttaa aivan helposti.

Kun työssä olevatkin joutuvat leipäjonoihin niin mistä oikein on kysymys Suomessa?
27
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Huhtikuu 19, 2017, 09:40:45 ap »
Pitää taas palata tähän tilanteeseen Suomessa, ja hoxasimpa tällaisen aloitteen ruots.kansapuoueen taholta, ja minun on pakko kommentoida tätä. Nimittäin kun tässä näitä aloitteita ed.demokratian puolelta seuraa, jää aina ihmettelemään sitä, ettei viitsitä tutkia aivan kaikkea mitä seuraamuksia asioille voi olla. Ja tässä, sinänsä hyvässä aloitteessa, ei oteta huomioon Suomen ulosottolakia, joka ilman muuta näpsäyttää rahat pois jos niitä jonkin verran tilille tulisi 'hyvien päätösten taholta' jos velkoja on. Ensisijaisesti velkaiselle nuorille tämä on katasrofi.

Arvoisa Stefan Wallin, Suomen ulostottolaki on niin tosi ikivanha, ja vesittää aivan kaikki hyvät aloitteet mitä esim. velkaiselle nuorelle aiotaan  olosuhteiden parantamiseksi. Ja Suomessa velkaisia nuoria on tosi paljon. Sekä muita velkaisia joita ulosottovirasto kurittaa sen enenpää olosuhteita kyselemättä ja keneltäkään. "Voisitteko hyvät Suomen päättäjät tutkia Suomen lait paremmin ennenkuin aloitteita teette"? Olisi hyvä.

Itse Muutospuolueen jäsenenä teen kaikkeni että asiat Suomessa korjaantusivat, etenkin tässä ulosottoviraston tekemässä kurittamis-asiassa. Sekä varmaan koko Muutospuolue  tekee kaikkensa että Suomessa olisi jokin järki näiden Suomen aisoiden suhteen.

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/palkkaa-500-%E2%82%AC-kk-ilman-tukien-menetyksi%C3%A4-nyt-ehdotetaan-%E2%80%9Dminity%C3%B6mallia%E2%80%9D-alle-30-vuotiaille-suomalaisille/ar-BBzZPZW?li=BBr5KbI&ocid=mailsignout
28
Yleistä höpinää / Ulosottokaaresta (mm. omaishoito)
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Maaliskuu 28, 2017, 05:28:34 ip »
Ulosottokaaren  luku 11: Muutoksenhaku ulosottomiehen menettelyyn
(Laki 15.6.2007)

Ulosottoperinnässä olevalla on valitusoikeus. Valituksessa voi edetä aina lähtien käräoikeuden käsittelystä korkeimpaan oikeuteen, joka valittaminen tietenkin on erittäin hyvä asia, mutta ei todellisuudessa ole muuta kuin menetettyä aikaa, paljon byrokratiaa, ja tulos on plus miinus nolla, ainakin yleisemmin. Harva valittaja saa mitätöintejä perintään.

Omaishoidontuesta voidaan myös ulosmitata, ja jos käytät valitusoikeuttasi, se ei johda mitätöintiin. Korkein oikeus myös päättää asiat niinkuin ne on alunperin alkaen ulosottomiehen päätöksestä alkaen.

Ja tietenkin omakohtaisesti olen tämän prosessin läpi käynyt. Valitus EU:n ihmisoikeustuomioistuimeenkaan ei auta, (kokeilin sinne lähteä) heillä ei ole määräysvaltaa keskyettää prossessia, ja he voivat ehkä huomauttaa, mutta eivät voi vaikuttaa päätöksiin ja Suomen voimassa oleviin lakeihin.

Omaishoitajilta ulosmitataan myös hyvin paljon. Suojaosuudella sitten pitää se omainen yrittää viedä eteenpäin (omat menot siis) ja ainakin minä jouduin sitten lainaamaan rahaa että voin omaistani hoitaa. (uov ulosmittasi omaishoidontuen kokonaan)  Mitä tämä tämmöinen on; aivan typerää ja ylivaltaa. Miten Suomessa voi olla lakeja jotka vesittävät tarkoituksen?

Sitten kun joku ed.dem. joku asiahenkilö saa tämä kohdan Suomen laista korjattua, tulen kannattamaan, ainakin henkilöä jatkoon. Pisteitä muuten on aivan turha inua.

Omaishoitajien asiat piti korjautua tällä hallituskaudella, mutta miten onkaan käynyt. Helsingissä ainakin tukia on leikattu jopa lasten hoidon osalta. Sanoisnko että erittäin typerää. Omaishoitajat ovat edelleen palkkakuopassaan, voi miten sääli.

Kunta myöntäessään omaishoidontuen saa (0n ollut näin, nyt KELA pääasiassa myöntää toimeentulotuen) maksaa ulosotto-prosessissa olevalle omaishoitajalle siten myös toimeentulotukea (joissakin tapauksissa) joten valtiohan se ottaa kunnilta paljon rahaa. Onko tämä kohtuullista?
29
Kuntavaalit 2017 / Kutsu Kahvila Kitkerään (Oulu)
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Maaliskuu 22, 2017, 04:13:49 ip »
(Voisitteko jakaa kaikille kunnallisvaaliehdokkaille, puolueaktiiveille ja muille asiasta kiinnostuneille)

Hei,

Kahvila Kitkerä on nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu poliittisen aktivoitumisen tapahtuma. Tulevassa tapahtumassa julkistetaan Kitkerät Kaiut -pamfletti, johon on koottu nuorten ajatuksia arjen eletystä omasta kotikaupungistaan Oulusta. Kutsumme kaikki nuorten asioista kiinnostuneet tulevat päättäjät
kuuntelemaan, keskustelemaan ja ottamaan kantaa nuorille tärkeisiin teemoihin kunnallisvaalien alla.

Yle teki hiljattain Kahvila Kitkerästä laajaa somehuomiota keränneen jutun. Siinä keskityttiin muun muassa mielenterveysasioihin.
Jutun voi vilkaista osoitteesta: http://yle.fi/uutiset/3-9511469


https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=68853f6343&view=fimg&th=15af658d7b51c788&attid=0.1&disp=emb&realattid=ii_j0l17ghk1_15af64d248440984&attbid=ANGjdJ9WnfZyWkk-BX_otfVvoB2DYnzTBkfOLYZ1fKnKot0pXGccLjq6isBzG4jVdUNy9hz24MltcNCjeaWCehjOVd2eoa0VZedSmtkoQyq4JHTPuwDvVhCoxVo3FZI&sz=w1122-h632&ats=1490191740645&rm=15af658d7b51c788&zw&atsh=1

Kahvila Kitkerän henki on rento ja kynnys matala.
Tervetuloa!

Ystävällisesti:
Johanna ja Asko
Kahvila Kitkerä

Lisätietoja: Johanna Jämsä puh. 044 980 1445, email: jamsa.marjajohanna@gmail.com sekä Asko Pistemaa puh. 050 304 5766, email: a.o.pistemaa@gmail.com
30
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Maaliskuu 22, 2017, 10:12:47 ap »
Edelleen pitää kritisoida tätä Suomen tilaa siinä mielessä mitä poliitiot/päättäjät sanovat asioiden hoitamisen vaikeudesta. Jokainen päättäjä on velvollinen tekemään asiolle kaikkensa, koska on tämä edustuksellinen demokratia vallalla. Jos olisi suoran demokratian malli, olisivat asiat helppoja; ihmiset itse päättäsivät miten tulee asioiden olla.

No esim. kun lukaisin Koillis-Helsingin Lähitieto-lehteä (ilm. 22.3.2017) sanoo siinä Sanna-Granhn-Laasonen asioiden hoidosta näin: "Päätöksenteossa pyrin toimimaan aina sovittelevasti, (konsessusta) sellaista ehdottomuutta kaihdan, joka esimerkiksi somessa (some-suomi on koko Suomi siis) näkyy suoranaisena agressiivisuutena. Päätösenteossa huomaan myös oman epätäydellisyyteni, kuinka minä, tai kukaan muukaan voisi tietää mikä varmasti on oikein".

No herrajestas, pitää tietää, kyllä se niin on jos on ehdottoman päätösenteon vallan halunnut ja sen saanut. Muutenhan ed. demokratia vesittyy täysin, ja tosiaan, vaihtoehtona on aina se että kansalaiset voisivat itse päättää; missä tämä totuus oiken piileksiikään?

Eiköhän ole aika Muutoksen. Suomi on muutakin kuin some, Suomi on laajalti koko sen alueellansa, maakunnissa ja pienissäkin kaupungeissa. Kuntavaaleissakin se on hyvin tärkeää että koko Suomi olisi esillä.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10