Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Tammikuu 04, 2018, 10:05:32 ip »
Työttömyysaste (http://findikaattori.fi/fi/34) tällä hetkellä. Voi todeta ettei työpaikkoja todellakaan varmaankaan ole kaikille, eli ei malli toimi kuitenkaan missään suhteessa. Yhteiskunta kärsii koska kansantulolla ja talouskasvulla joudutaan heille, jotka menettävät päivärahoja, myöntämään toimeentulotukea runsaasti, ym. menoja tulee, mm. asumistuki.
Hallitus on hätiköinyt.


Marraskuun työttömyysaste 7,1 prosenttia
Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2017 marraskuussa 190 000 (virhemarginaali ±17 000), mikä oli 23 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli 109 000 ja naisia 81 000 henkeä.

Työttömyysaste oli marraskuussa 7,1 prosenttia eli 1,1 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Miesten työttömyysaste oli 7,8 ja naisten 6,3 prosenttia. Työttömyysasteen trendi oli 8,2 prosenttia.

Tilastojulkistus

Lähde:
Tilastokeskus / Työvoimatutkimus
12
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Tammikuu 03, 2018, 11:40:40 ip »
Tosissani tänään mietin tuota Aktiivimallia (en nyt laita linkkiä kun jokainen tietää mikä se on) että onko se juuri tosi? Tosi siis että se on tehty? Kun minusta vaikuttaa että 'ollaan' palattu aivan jonnekkin kauas. Melkein vaikuttaa että suomalaisista tehdään nyt jotenkin pakolaisia? Että onko jokin 'asenne' jotenkin tarttunut; pois ongelma, hus hus, 'porukka tiellä ja häiritsee?  Suomalaiset ovat kantaväestöä, tuskin siirtyvät sinne tänne noin vain? Ihmisillä on omanarvontuntonsa vielä kuitenkin jäljellä, ja se on hyvin arvokas asia että näin on.

Kansanedustaja Vartiaiselle sanoisin että toppuuttelisi hieman. Ellei voi ongelmaa ratkaista, joka ei ole nykytyöttömän aiheuttama, ei voi 'ojentaa' ketään. Oppisi jotakin elämästä hän.
13
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Joulukuu 21, 2017, 11:23:34 ap »
Totta Oili, tilanne Suomessa on todella ikävä, varsinkin pienituloisten osalta.

Eilen vielä julki tuli uutinen, että ruoka-avun valtiolta tulevat tuet leikataan pois, eli he jotka joutuvat siellä leipäjonoissa käymään eivät tule sieltäkään jatkossa saamaan kovin suurta helpotusta eloonsa. Asiasta löytyy linkitys uutiseen Muutoksen FB-sivulla.
Tämä on suorastaan häpeällistä toimintaa Suomen eduskunnalta! Ensin viedään köyhiltä rahat, sitten myös se avustus jonka turvin he ovat sentään hengissä pysyneet. Miten jatkossa? Onko tarkoitus tappaa vähävaraiset kansalaiset nälkään? Tai vaihtoehtoisesti sairauksiin; jompi kumpi kun on valittava, ruoka tai lääkkeet.

"Kunniakansalaiset" kuitenkin saavat samaan aikaan ilmaisen terveydenhuollon, jopa paperittomina.  >:(
14
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Joulukuu 20, 2017, 09:08:09 ip »
"Muutoksentuulet" on aivan oikealla asialla. Puheenjohtajamme on laatinut upean viestin kansanedustajillemme, ja lisää varmaan lähetetään kun vauhtiin päästään. Tilanne Suomessa on todella ikävä, eritotenkin työttömien, ja myös eläkeläisten osalta jotka ovat maksaneet eläkkeensä, niin heiltäpä eläke jäädytetään, eli indeksejä ei ole luvasa pitkiin aikoihin. Ja muut isot ryhmät jotka taistelevat niukkojan tulojen ja etenkin suurien menojen kanssa. Sekä ne jotka voivat olla vaikkapa kokopäivätyössä, he maksavat liikaa veroja; ei jää juuri mitään kun säännölliset menot on tehty.

Suomen talous saattaa hetkeksi nousta, mutta velkahan kasvaa rajusti. Velkaa maksvat kaikki, paitsi ne joilla olisi siihen varaa..

Muuta: Tänään pohdin tuota eduskuntaa että siellä taitaa aivan epäolennaiset asiat saada vallan. Pikkujoulut ja niiden seuraukset ovat tärkeitä. Mutta ei silti, ei törkeä käyttäytyminen toista kohtaan ole hyvä asia, eikä useinkaan ole seuraus alkoholismista, vaan alkoholismihan korostaa henkilön ominaispiirteitä. Näin minä sen näkisin, ja näen.
(ei tarvitsisi kiemurrella tosiasioissa)
15
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Joulukuu 20, 2017, 11:19:17 ap »
Suomen, ja samalla suurimman osan suomalaisista, tila ei ole todellakaan mikään hyvä. Muutosta pitää saada aikaan.

Viimeisimmäksi olemme taistelleet mm. työttömien aktiivimallin kanssa. Alla kirje, jonka lähetin kaikille kansanedustajillemme sekä maamme presidentille. Osa vastasi (olisiko ollut yhteensä kolmisenkymmentä kansanedustajaa), pääasiassa oppositiossa olevia. Sinisistä tai keskustasta ei kukaan vastausta lähettänyt, kokoomuksesta vastaajia oli kaksi.
Muutos jatkaa asian kanssa taistelemista, samoin kuin mm. eläkeläisten ja vammaisten aseman parantamisen kanssa.

Tässä mainittu viesti:

Hei!

Lähestyn Teitä ja pyydän, että vastustatte työttömien aktiivimallia koskevan lain säätämistä, koska se on vastoin perustuslakia ja ihmisten perusoikeuksia. Miten työtöntä voidaan rangaista siitä, että hänellä ei ole työtä?

Perustuslain pykälä 18 mainitsee, että jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa VALITSEMALLAAN työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Niin ikään perustuslain pykälä 19 kertoo, että jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Samainen pykälä mainitse monta muutakin seikkaa, joita ajateltu aktiivimalli suorastaan halveksii.
Perustuslain pykälä 106 myös toteaa, että etusija on annettava perustuslain säännökselle tuomioistuimessa. Kyseistä pykälää voi järjevästi toimimalla toteuttaa jo ennen tuomioistuimeen päätymistä. Mikäli kyseinen aktiivimalli toteutetaan ja työttömät lähtevät hakemaan oikeuksiaan tuomioistuinten kautta, se tulee kuormittamaan oikeusasteitamme tarpeettomasti.

Työttömyyden perusturvaa on vähennetty radikaalisti viime vuosina. Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea moittii Suomea, että työmarkkinatuki on liian pieni jo nyt. Enää ei voi leikata ilman, että työttömät ajetaan ahdinkoon, joka tulee yhteiskunnalle vielä kalliiksi. Sillä miten ihminen voi pärjätä rahatalouteen perustuvassa yhteiskunnassa, kun nytkin jo riittämättömästä tuesta leikataan? Osa joutuu pysyvästi yhteiskunnalle kalliiksi tulevan tukimuodon eli toimeentulotuen varaan. Iso osa joutuu toimeentulotuelle aina, kun tarvitsee rikki menneen kodinkoneen tilalle uuden tai päästäkseen hammaslääkäriin tai välttämättömään sairaanhoitoon. Toimeentulotuessa ei myöskään huomioida kaikkia talouden kuluja, kuten auton käyttöä. Sekin kun on tarpeen mikäli asut kaupunkikeskusta kauempana tai olet liikuntakyvyltäsi heikko ja tarvitset autoa liikkumiseen jopa lähikaupalle.

Malli, jossa työtön pakotetaan jopa taloutta rasittaviin toimiin (kaikkialla ei ole töitä eikä edes kurssituksia, ja matkustus omalta paikkakunnalta vaikkapa kurssipaikkakunnalle voi kustantaa päivää kohti jopa useita kymmeniä euroja) johtaa helposti myös mielenterveydellisiin ongelmiin. Sekö on aktiivimallin tarkoitus?

Malli kuormittaa myös yrityksiä, jotka eivät jatkossa ehkä enää työpaikoistaan ilmoittele, loputtomien työhakemusten pelossa - työhakemusten, joiden joukossa on huomattava osa sellaisilta työnhakijoilta joilla ei ole edellytystä kyseiseen työhön koulutuksen tai työkokemuksen puuttuessa.

Kiitos, jos luit tämän ja asetut tuota järjetöntä työttömien aktiivimallia vastaan, joka todellisuudessa vain rankaisee ihmistä, joka on vailla työtä.

Kunnioittavasti
Anita Saarinen, Padasjoki
puheenjohtaja
Muutospuolue

anita.saarinen@muutospuolue.fi
16
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Muutoksentuulet Joulukuu 19, 2017, 02:47:06 ip »
Tervehdystä Muutoksen väki!Mitäs olette mieltä Suomen tilasta?Tilasta johon ollaan menty vuonna 2017!Vaikka talouden tila olisikin kohentenutnut  niin minun mielestäni se ei ole kuitenkaan nostanut kansalaisten talautta.Ja olen myös sitä mieltä että talouden nousu ei ole muuttanut todellisuudessa mitään.Koska rikkaat edelleen rikastuu ja köyhät edelleen köyhtyy.Ja tämän maan henkinen tila huononee koko ajan.Minun mielestäni siihen pitää tulla Muutosta ja PIAN!!!
17
Piiri- ja kuntatoiminta / Vs: Oulun piiri
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Joulukuu 16, 2017, 01:04:06 ip »
Kyllä Muutoksella on toimintaa Oulun ja Lapin piirissä. Varsinkin Lapissa ollaan hyvinkin aktiivisia.

Tiedotus toiminnasta keskittyy suurelta osin nykyään Facebookin puolelle; sieltä löytyvät sekä Muutoksen pääorganisaation sivut kuin piirien ja kunnallisjärjestöjenkin sivutkin.
Syy, miksi FB:n puolelle on siirrytty on se, että täällä foorumilla on verrattain vähän käyttäjiä kun vertaa FB:n puolella oleviin seuraajiimme. Tiedotetaan siis siellä missä tiedotukselle tulee eniten näkyvyyttä. Kotisivuillemme päivitetään vain päätapahtumat kuten vuosikokoukset, FB:ssa ja Twitterissä tiedotetaan tapahtumista laajemmin. Facebookin sivuja (ainakin pääorganisaation) pääsee seuraamaan myös sellainen jolla ei itsellään ole FB-tunnuksia.

Piirien infot kotisivultamme olemme poistaneet koska yhteyshenkilöt tuppaavat vaihtumaan niissä useammin kuin itse pääorganisaatiossa. Tällä hetkellä Oulun piirin osalta yhteyshenkilönä on Pasi Rousu ja Lapin piirin osalta Marko Heikkuri. Molemmille toimii sähköposti muotoa etunimi.sukunimi (ät) muutospuolue.fi.
Yhteyttä voi myös piirien asioissa ottaa allekirjoittaneeseen, ohjaan tarvittaessa kyselyä eteenpäin.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan tapahtumiin ja jopa toimintaan, mikäli Muutos tuntuu siltä omalta "poliittiselta kodilta".
18
Piiri- ja kuntatoiminta / Oulun piiri
« Uusin viesti kirjoittanut Muutoksentuulet Joulukuu 15, 2017, 10:51:16 ip »
Minä olen tuossa mietinyt että onko oulun piirillä minkäänlaista toimintaa?Esimerkiksi minkäänlaisia kokouksia,toritapahtumia tai muutakaan paikallistoimintaa.Koska minä en löydä puolueen verkkosivuilla minkäänlaista mainintaa tai mitään muutakaan materiaalia asiaan.Olisin todella kiinnostunut poliittsista ja muista tapahtumista.Ja halukas osallistuman niihin.Jos niistä olisi vain jostain saatavilla infoa.Kuten esimerkiksi puolueen verkkosivuillta tai piirin sivuilla.Tämä ei ole kuitenkaan mahdollista.Ja voisi noita puolueen sivuja muutenkin päivittää suurella kädellä.Koska minun mielestäni ne ovat todella vajavaiset ja puutteelliset.
19
Puolueen toiminta / Muutoksen tiedotteet
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Joulukuu 09, 2017, 05:12:16 ip »
Muutospuolue nimesi puoluekokouksessaan 9.12.2017 puheenjohtajanaan jatkamaan padasjokelaisen Anita Saarisen.
Hallitukseen erovuoroisten tilalle valittiin uudelleen kemijärveläinen Oili Harjula ja oululainen Pasi Rousu, sekä uusina Marko Heikkuri Kemistä ja Risto Saarinen Lahdesta.

Muutos tulee jatkamaan toimintaansa aktiivisesti. Puolueen tärkeimpänä tavoitteena vuodelle 2018 on kannattajakorttien keräys puolueen saattamiseksi uudelleen puoluerekisteriin. Korttikeräys oli jonkin aikaa keskeytettynä organisaatiojärjestelyjen takia, mutta nyt asiaan keskitytään uudella tarmolla. Lisäksi tehdään Muutoksen työtä tunnetuksi erilaisten tapahtumien kautta sekä osallistutaan vilkkaasti sosiaalisen median keskusteluihin.
Tulevista tapahtumista tiedotetaan Muutoksen kotisivuilla muutospuolue.fi, Muutoksen facebook-sivulla sekä mahdollisuuksien mukaan paikallisilla ilmoitustauluilla ja paikallisissa lehdissä.
20
Piiri- ja kuntatoiminta / Vs: Uudenmaan piirin tiedotteet
« Uusin viesti kirjoittanut Samuel Kielosto Lokakuu 10, 2017, 05:48:21 ip »
KOKOUSKUTSU

Uudenmaan Muutos 2011 ry:n ylimääräinen kokous perjantaina 10.11.2017 klo 18.00, Helsingin kirjasto 10 ryhmätilassa, Elielinaukio 2 G Helsinki. Kokous päättää yhdistyksen purkamisesta.

Uudenmaan Muutos 2011 ry:n hallitus
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10