Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleistä höpinää / Vs: SOTE-ketju
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Toukokuu 21, 2018, 11:04:38 ap »
Lisää  SOTEn seurauksista.

Yhteiskuntamme on rakennettu todella vaan rahalle, siis Suomen yhteiskunta jossa aina kuitenkin on huolehdittu siitä, että ne joilla ei niin paljon rahaa ole, eivät menettäisi mahdollisuuksiaan lisätä turvallisuuta tässä mielessä. Nimittäin SOTE rakentaa eriarvoista yhteiskuntaa mitä ajatella saattaa, eikä siitä oikeastaan puhu edes oppositio kovinkaan suuresti, koska myös heillä ovat omat edut kyseessä. Yhtäkään äänestäjiä ei voi menettää?

Kerron esimerkin, taaskin itsestäni ;) Viikkoja olen pohtinut miten voisin suoriutua sairalajakson laskusta sitä mitenkään edelleenkään ratkaisematta, koska tuloni jäävät sen verran pieniksi, etten todellakaan voi maksella mitään ylimääräistä. Mutta jos lähden tuonne KELAan esittämään laskuja tapahtuu seuraavaa: Ensinnäkin KELA katsoo tuloni, ja sitten he katsovat myös asumistukeni määrää, joka lasketan TULOKSI; ja ylittyy reippaasti tulot.  Eikä tässä kaikki. Asunnon vakuusmaksu jonka olen maksanut vuokratessani asunnon, katsotaan minulle OMAISUUDEKSI, joka viimeistään sulkee pois kaikki tuet KELAsta. Siis KELA ei auta minua aikä muita kaltasiani. Kuka on tässä auttaja? Ei ole ketään.

No, kaikkien niiden laskut jotka eivät kykene suoritumaan mm. sairaalamaksuista, menevät perintään ja ulosottoon, josta seuraa se hankaluuksia,  ja se että työllisten verot nosevat nousemistaan yhä vaan. Eli  he jotka ovat äänestäneet tämän systeemin toimintaan, he maksavat jutut lisääntyvinä veroina. Ja kun KELA taas maksaa yksityisille palveluntuotajille; mm. kuntouttajille suuria summia, koska julkinen terveydenhuolto on ajettu jo melko alas, ovatkin rahat KELAstakin jo huvenneet. Köyhä ei rahoja saa. Yksityisyydellä ei sinänsä ole pahaa, mutta julkinen hoitaisi edullisemmin, lisäisi työpaikkoja, eikä velka ja verot nousisi kovin suuriksi. Yksityinen toimija ei juuri palkkaa väkeä kuin sen verran että jotenkin pärjää. Taxikin kuuluvat KELAn suurasiakkaisiin.

Eli se on niin että ”sinä työssä oleva maksat aina vaan lisää, koska KELA maksaa yksityisele palveluntuotajalle, mutta varattoman juttuja KELa ei maksa”. Ehkä olen väärässä, mutta en ole.

Kysynkin että se joka näitä systeemejä rakentaa, onko hän koskaan katsonut näitä juttuja havahtuen todellisuuteen?  No ei varmaan, koska hän mitä ilmeisemmin on hyvätuloinen virkamies, jonka tehtäviin ei kuulu seurata kansan rahavirtoja.

Alkaisin palata mitä pikimmin systeemiin, jossa mm. saisi hoitoa, mutta emme joutuisi rahavaikeuksiin, emmekään yleensäkään vaikeuksiin.
2
Yleistä höpinää / SOTE-ketju
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Huhtikuu 01, 2018, 03:33:18 ip »
Tämä on voimakas kannanotto suunniteltuun SOTEEn, ja se on asettumista SOTEn kannalta ns. poliitisesti vasemmalle, koska suunniteltu SOTE on todennäköisesti tappiollinen ihmisille joilla ei ole rahaa lähteä hoidattamaan itseään aina setelit kourassa-mentaiteetilla. Julkista terveydenhuoltoa  romutetaan  kovasti, (SOTEssa hoitopaikat vähenevät jukisessa, työntekijöitä vähennettäsiin yms,  ja työttömys lisääntyy joten ei ole oikein)  ja tuo valinnavapaus toisi ongelmia mm. niille joilla ei todellakaan ole varaa  valita hoitopaikkaa koska valinnanvapaus todennäköisesti maksasi paljon enemmän. Palvelua saa jos on rahaa, mutta kun enenevässä määrin näyttää siltä ettei suurella yeisöllä (mm. köyhillä joita on paljon Suomessa ja jotka sairastuvat myös helpommin) ole sitä. Hoito pitää olla laadukasta myös julkisellakin puolella (se on nyt sitä todella hyvin) ja sitä ei voi alentaa eikä romuttaa. Ja niiltä joilla ei ole rahaa, joutuu kunta kuitenkin maksuja maksamaan, ja se taas lisää veroja, ja velka kasvaa edelleen.

SOTE  taitaa todella olla rahastusta ihmisten terveydellä ja sairastumisella. Ei "me" niin voida tehdä. Ihmiset sairastuvat siitä elämästä minkä päättäjät heille luovat. Ja päättäjät ovat luoneet ihmisille tällä hetkellä elämää  -juokse kovaa, kilpaile, saavuta- joten kyllähän se voi sairastuttaa tuommoinen meininki. Jos voisi hetkenkin levätä oravanpyörässä (varakkaat voivat näin tehdä hyvin) niin se olisi ihanne. Vaan mm. aktiivmalli luo kyllä aivan toisenlaisia tilanteita olen tätä mieltä. Eli SOTE (Raha) käyttäisi hyväksi ihmisiä joille  -juoksu/kilpailu- elämä on luotu

Olen myös sitä mieltä että ”me” voidaan elää niinkin ettei me sairastuta; vaikutaa myös itse omaan tilamme aina tässä mielessä, mutta suuremassa määrin ihmiset eivät niin tee. Ei ole aikaa; työ ja elämä vaatii todella omat tilansa. Miten aika jaetaan, onkin suuri kysymys. Ihmisten ajankäyttöä voidaan hallita mm. median kautta; kulutusmainontaa tietyllä mentaliteetilla joka on nykysin voimakasta, joten tässähän maailma voisi uudistua.   Talous kohoaa kyllä hyvin tekemällä myös ihmisille mielekkäitä  ja hyvää terveyttä edistäviä ohjelmia. (Vaihtoehto SOTElle)

SOTE on vanhan maailman korostamista ja rahan tuomista sinne missä pitää vaan välittää.  Raha on palvelija/väline, ei suinkaan itsetarkoitus. Yo kommentti siitä että raha voidaan asettaa myös välittämään todella, on se tie mikä parantaa.

Yksi asia myös minkä voisi nyt todella tuoda elämän mentaliteettiin ovat vaihtoehtohoidot, joita monessa Euroopan maissa toteutetaan ja käytetään varsinaisen terveydenhoidon rinnalla paljon  Mikä pahuus olisi siinä että ihmisen tila tasapainottuu ilman lääkkeitä. Ei niin mitään pahaa, päinvastoin.

Ihmiset, komemntoikaa paljon SOTE-asioita, ja TARKISTAKAA.

(p.s. vaikka aprillipäivänä kirjoitettu ei ole aprillia)
3
Puolueen toiminta / SIIRRETTY: Puheenjohtajaehdokkaiden esittelyketju
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Maaliskuu 17, 2018, 05:50:21 ip »
4
Puolueen toiminta / SIIRRETTY: Muutospuolueen puolueohjelman keskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Maaliskuu 17, 2018, 05:50:09 ip »
5
Puolueen toiminta / SIIRRETTY: Hallituksen jäsenehdokkaiden esittelyketju
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Maaliskuu 17, 2018, 05:49:56 ip »
6
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Tammikuu 04, 2018, 10:05:32 ip »
Työttömyysaste (http://findikaattori.fi/fi/34) tällä hetkellä. Voi todeta ettei työpaikkoja todellakaan varmaankaan ole kaikille, eli ei malli toimi kuitenkaan missään suhteessa. Yhteiskunta kärsii koska kansantulolla ja talouskasvulla joudutaan heille, jotka menettävät päivärahoja, myöntämään toimeentulotukea runsaasti, ym. menoja tulee, mm. asumistuki.
Hallitus on hätiköinyt.


Marraskuun työttömyysaste 7,1 prosenttia
Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2017 marraskuussa 190 000 (virhemarginaali ±17 000), mikä oli 23 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli 109 000 ja naisia 81 000 henkeä.

Työttömyysaste oli marraskuussa 7,1 prosenttia eli 1,1 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Miesten työttömyysaste oli 7,8 ja naisten 6,3 prosenttia. Työttömyysasteen trendi oli 8,2 prosenttia.

Tilastojulkistus

Lähde:
Tilastokeskus / Työvoimatutkimus
7
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Tammikuu 03, 2018, 11:40:40 ip »
Tosissani tänään mietin tuota Aktiivimallia (en nyt laita linkkiä kun jokainen tietää mikä se on) että onko se juuri tosi? Tosi siis että se on tehty? Kun minusta vaikuttaa että 'ollaan' palattu aivan jonnekkin kauas. Melkein vaikuttaa että suomalaisista tehdään nyt jotenkin pakolaisia? Että onko jokin 'asenne' jotenkin tarttunut; pois ongelma, hus hus, 'porukka tiellä ja häiritsee?  Suomalaiset ovat kantaväestöä, tuskin siirtyvät sinne tänne noin vain? Ihmisillä on omanarvontuntonsa vielä kuitenkin jäljellä, ja se on hyvin arvokas asia että näin on.

Kansanedustaja Vartiaiselle sanoisin että toppuuttelisi hieman. Ellei voi ongelmaa ratkaista, joka ei ole nykytyöttömän aiheuttama, ei voi 'ojentaa' ketään. Oppisi jotakin elämästä hän.
8
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Joulukuu 21, 2017, 11:23:34 ap »
Totta Oili, tilanne Suomessa on todella ikävä, varsinkin pienituloisten osalta.

Eilen vielä julki tuli uutinen, että ruoka-avun valtiolta tulevat tuet leikataan pois, eli he jotka joutuvat siellä leipäjonoissa käymään eivät tule sieltäkään jatkossa saamaan kovin suurta helpotusta eloonsa. Asiasta löytyy linkitys uutiseen Muutoksen FB-sivulla.
Tämä on suorastaan häpeällistä toimintaa Suomen eduskunnalta! Ensin viedään köyhiltä rahat, sitten myös se avustus jonka turvin he ovat sentään hengissä pysyneet. Miten jatkossa? Onko tarkoitus tappaa vähävaraiset kansalaiset nälkään? Tai vaihtoehtoisesti sairauksiin; jompi kumpi kun on valittava, ruoka tai lääkkeet.

"Kunniakansalaiset" kuitenkin saavat samaan aikaan ilmaisen terveydenhuollon, jopa paperittomina.  >:(
9
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Joulukuu 20, 2017, 09:08:09 ip »
"Muutoksentuulet" on aivan oikealla asialla. Puheenjohtajamme on laatinut upean viestin kansanedustajillemme, ja lisää varmaan lähetetään kun vauhtiin päästään. Tilanne Suomessa on todella ikävä, eritotenkin työttömien, ja myös eläkeläisten osalta jotka ovat maksaneet eläkkeensä, niin heiltäpä eläke jäädytetään, eli indeksejä ei ole luvasa pitkiin aikoihin. Ja muut isot ryhmät jotka taistelevat niukkojan tulojen ja etenkin suurien menojen kanssa. Sekä ne jotka voivat olla vaikkapa kokopäivätyössä, he maksavat liikaa veroja; ei jää juuri mitään kun säännölliset menot on tehty.

Suomen talous saattaa hetkeksi nousta, mutta velkahan kasvaa rajusti. Velkaa maksvat kaikki, paitsi ne joilla olisi siihen varaa..

Muuta: Tänään pohdin tuota eduskuntaa että siellä taitaa aivan epäolennaiset asiat saada vallan. Pikkujoulut ja niiden seuraukset ovat tärkeitä. Mutta ei silti, ei törkeä käyttäytyminen toista kohtaan ole hyvä asia, eikä useinkaan ole seuraus alkoholismista, vaan alkoholismihan korostaa henkilön ominaispiirteitä. Näin minä sen näkisin, ja näen.
(ei tarvitsisi kiemurrella tosiasioissa)
10
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Joulukuu 20, 2017, 11:19:17 ap »
Suomen, ja samalla suurimman osan suomalaisista, tila ei ole todellakaan mikään hyvä. Muutosta pitää saada aikaan.

Viimeisimmäksi olemme taistelleet mm. työttömien aktiivimallin kanssa. Alla kirje, jonka lähetin kaikille kansanedustajillemme sekä maamme presidentille. Osa vastasi (olisiko ollut yhteensä kolmisenkymmentä kansanedustajaa), pääasiassa oppositiossa olevia. Sinisistä tai keskustasta ei kukaan vastausta lähettänyt, kokoomuksesta vastaajia oli kaksi.
Muutos jatkaa asian kanssa taistelemista, samoin kuin mm. eläkeläisten ja vammaisten aseman parantamisen kanssa.

Tässä mainittu viesti:

Hei!

Lähestyn Teitä ja pyydän, että vastustatte työttömien aktiivimallia koskevan lain säätämistä, koska se on vastoin perustuslakia ja ihmisten perusoikeuksia. Miten työtöntä voidaan rangaista siitä, että hänellä ei ole työtä?

Perustuslain pykälä 18 mainitsee, että jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa VALITSEMALLAAN työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Niin ikään perustuslain pykälä 19 kertoo, että jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Samainen pykälä mainitse monta muutakin seikkaa, joita ajateltu aktiivimalli suorastaan halveksii.
Perustuslain pykälä 106 myös toteaa, että etusija on annettava perustuslain säännökselle tuomioistuimessa. Kyseistä pykälää voi järjevästi toimimalla toteuttaa jo ennen tuomioistuimeen päätymistä. Mikäli kyseinen aktiivimalli toteutetaan ja työttömät lähtevät hakemaan oikeuksiaan tuomioistuinten kautta, se tulee kuormittamaan oikeusasteitamme tarpeettomasti.

Työttömyyden perusturvaa on vähennetty radikaalisti viime vuosina. Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea moittii Suomea, että työmarkkinatuki on liian pieni jo nyt. Enää ei voi leikata ilman, että työttömät ajetaan ahdinkoon, joka tulee yhteiskunnalle vielä kalliiksi. Sillä miten ihminen voi pärjätä rahatalouteen perustuvassa yhteiskunnassa, kun nytkin jo riittämättömästä tuesta leikataan? Osa joutuu pysyvästi yhteiskunnalle kalliiksi tulevan tukimuodon eli toimeentulotuen varaan. Iso osa joutuu toimeentulotuelle aina, kun tarvitsee rikki menneen kodinkoneen tilalle uuden tai päästäkseen hammaslääkäriin tai välttämättömään sairaanhoitoon. Toimeentulotuessa ei myöskään huomioida kaikkia talouden kuluja, kuten auton käyttöä. Sekin kun on tarpeen mikäli asut kaupunkikeskusta kauempana tai olet liikuntakyvyltäsi heikko ja tarvitset autoa liikkumiseen jopa lähikaupalle.

Malli, jossa työtön pakotetaan jopa taloutta rasittaviin toimiin (kaikkialla ei ole töitä eikä edes kurssituksia, ja matkustus omalta paikkakunnalta vaikkapa kurssipaikkakunnalle voi kustantaa päivää kohti jopa useita kymmeniä euroja) johtaa helposti myös mielenterveydellisiin ongelmiin. Sekö on aktiivimallin tarkoitus?

Malli kuormittaa myös yrityksiä, jotka eivät jatkossa ehkä enää työpaikoistaan ilmoittele, loputtomien työhakemusten pelossa - työhakemusten, joiden joukossa on huomattava osa sellaisilta työnhakijoilta joilla ei ole edellytystä kyseiseen työhön koulutuksen tai työkokemuksen puuttuessa.

Kiitos, jos luit tämän ja asetut tuota järjetöntä työttömien aktiivimallia vastaan, joka todellisuudessa vain rankaisee ihmistä, joka on vailla työtä.

Kunnioittavasti
Anita Saarinen, Padasjoki
puheenjohtaja
Muutospuolue

anita.saarinen@muutospuolue.fi
Sivuja: [1] 2 3 ... 10