Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila II
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Joulukuu 27, 2018, 09:30:58 ap »
Pudotus

Joulu osoitti taas sen että kulutus on in; se kiinnostaa ihmisiä ennemmän kuin mikään muu.  Näimme kitenkin myös sen, että aivan kaikki eivät voi kuluttaa, sillä ruokajonotkin yhteiskunnassamme vaan suurenevat. Tällä ruokajono-porukalla ei ole asiaa edes alennusmyynteihin jotka ovat alkaneet heti Joulun mentyä. Alennusmyynneissä vaan käyvät ne samat jotka ovat voineet turvata ylellisen Joulunsa kaikkine tavaroineen ja herkkukoreineen. Yksi ryhmä on aivan ulkopuolella kaiken. Tälle ryhmälle on kuitenkin kiitettävästi alettu toteuttamaan isompaa ruokajakelysysteemiä, joka varmaan on se asia, joka jatkossa turvaa mm. sen että edes leipää saa joka päivä, ja ehkä jopa jotain särvintä siihen, ja kodeissa ei enää koeta niin suurta ahdistusta mm. siitä  että ruokaa ei olisi. Ehkä suurempi systemaattinen ruoanjakelusysteemi on se keino, millä voidaan turvata 'hylättyjen' jokapäiväinen ruoka.

Poliitikot myös ovat alkaneet hehkuttaa tulevien vaalien kampanjoitaan, joissa kaikille luvataan maat ja taivaat kun vaan sitten äänestetään. Totuus on että suuret voivat vaan luvata, mutta ei toteuttaa, sillä saadakseen pidettyä vallan, on vaan pidetävä huoli, että vauraat äänestävät, ja heille mm. veronkorotuksia ei voida tehdä. Kuitenkin veroista pitäsi olla varaa huolehtia mm. ruokajonoporukoista, mutta sehän ei toteudu koskaan. Toimmeentulotukea ei ole varaa korottaa, muutoin menee valta, ja se ei suuria kiinnosta tietenkään. Siispä tullaan siihen, että eihän me tarvita enää 200 edustajaa huolehtimaan taloudelisesta tasapainosta kaikille, koska ei voida korottaa enää verojakaan.

Suomen eduskunnan on alettava viipymättä luomaan toimia millä kansanedustajien määrä avustajineen voidaan tipauttaa paljon paljon pienemmämksi. Tästä pudotuksesta jää myös valtavasti rahaa huolehtimaan mm. ruokajonoporukoiden toimeentulosta, eikä kaikkea siis tarvitse kerätä kerjäämällä alentuvasti. Eli meillä on vaan mahdolisuuksia toteuttaa tasapainoinen kehitys jatkossa koskemaan kaikkia yhteiskunnan kansalaisia koskevaksi hyväksi. Kuka voi tämmöistä  vastustaa?

Tarvitsemme Muutosta.
2
Yleistä höpinää / Vs: Suomen tila II
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Elokuu 21, 2018, 10:28:28 ap »
KANSALAISALOITTEIDEN KOHTALO

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/256573-outo-tilanne-eduskunnassa-kansalaisaloitteet-vaarassa-mitatoitya-kymmenien-tuhansien

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/256637-kansanedustaja-timo-heinonen-eduskunnan-oudosta-tilanteesta-raukeamisesta-luovuttava

Ainakin kaksi kansanedustajaa on huolissaan tilanteesta, mutta olisiko ollut mahdollisuus kertoa asiasta jo siinä vaiheessa kun laki kansalaisaloiteista laadittiin? Kyllä olisi ollut tilaisuus. Huonosti valmisteltu laki edesauttaa poliitiikalla pelaamisen aina ja yhä. Tämä on edustuksellisen demokratian kulmakivi.

Tilanne on siis se että hallituksen esitykset peittovat aloitteet. Hallitushan voi tehdä esityksiä pilvin pimen eijkä aloitteet koskaan saaavuta tilanetta jossa niit voi käsitellä. Voi pahus mikä tilanne.

Perustuslain muutoksetkaan eivät eduskuntaa vaivaa niin että kansalaiset olisi se joka asioistaan saisi ohjailla ja päättää?

3
Yleistä höpinää / Suomen tila II
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Elokuu 13, 2018, 08:52:51 ap »
Pääministeri Sipilä on viikonvaihteessa luvannut korottaa pieniä tuloja nauttivien toimeentuloa, ja sehän on iso lupaus, joiden toteutumisia jäämme sitten odottelemaan. Sen aikaa voimme mennä ruokajonoihin, ottamaan sen 3-6 käyttöpäivän ohittaneen eineksen, koska se on 'meille myönetty'. Tunnustan että olen nyt käynyt ruokajonossa pari kertaa mutta en enää mene sinne, koska haluan että saan terveellistä ja vaaratonta ruokaa syödäkseni. Rahaa minulla tulee olla ruoan ostamiseen, mutta ne on nytkin jo tässä vaiheessa kuukautta loppuneet; tulot ovat niin pienet. Raha ei ritä enää ostaa yhtään mitään. Mutta minä koenkin nämä yhteiskunnalliset ongelmat itseni kautta koska ne tarvitsevat muutosta. Ongelmat tulee ratkaista ettemme joudu aivan häpeään.

Nyt annettu lupaus on korottaa mm.  takuueläkkeitä; koska se tapahtuu? Työttömyyskorvaukset on luvattu isontaa, samoin sitten muut pienet eläkkeet on luvattu nostaa sitten myöhemmin. Koska se tapahtuu? Se että kirjoitan näistä ei suinkaan ole Vasemmistoliiton tukemista, vaan se on realismia, ja olisi oltava kaikille kuuluvaa huolenpitoa. Miksi kuuluisi vain yhdelle Suomen poliittisista puolueista?

Ns. edustuksellinen demokratia; Suomen poliittiset puolueet, kuluttaa rahaa miljoonia, ja näitä miljoonia käytetään vaan joidenkin henkilöiden; itseään edustavien ihmisten esiintymiseen ja liikkukiseen. Miksi? Miksi pitää olla tämä välikäsi; aivan hyvin voimme alkaa  päättää asioista suoraan itsemme kautta, ja siten tasapainottaa mm. toimeentulo-asiat yhteiskunnassamme. ”Se mitä tarvitsemme”! Se yhteiskunta on nimeltä vapaa Suomi-Finland jonka meille ovat taanneet mm. ovan vanhempamme, jotka isojen sotien kautta ovat uhrauksensa tehneet. Vaikuttaa kuitenkin että perintöä ollaan  hävittämässä kaikenmaailman suurten vatimuksesta?

Seuraavat eduskuntavaalit ovat vuoden 2019 huhtikuun 14 päivä. Kuka saa silloin vallan kahvan? Toivon että koko Suomen kansa, sen mm. hiljaiset vaatimattomat ihmiset; puurtajat, jotka ansaitsevat parempaa kuin mitä nyt on. Valitan arvoisa pääministeri Sipilä, mutta totuus on tämä vuonna 2018 elokuussa.
4
Yleistä höpinää / Vs: SOTE-ketju
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Toukokuu 30, 2018, 10:11:31 ap »
Näinhän se menee Oili.

Itse juuri sairaalasta kotiutuneena tuli huomattua sekä itse hoidolliset ongelmat että nämä maksut. 500 euron laskua odotellessa...  ::)

Siinä on maksamista, mutta toipumista!
5
Yleistä höpinää / Vs: SOTE-ketju
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Toukokuu 24, 2018, 10:22:30 ap »
Näinhän se menee Oili.

Itse juuri sairaalasta kotiutuneena tuli huomattua sekä itse hoidolliset ongelmat että nämä maksut. 500 euron laskua odotellessa...  ::)
6
Yleistä höpinää / Vs: SOTE-ketju
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Toukokuu 21, 2018, 11:04:38 ap »
Lisää  SOTEn seurauksista.

Yhteiskuntamme on rakennettu todella vaan rahalle, siis Suomen yhteiskunta jossa aina kuitenkin on huolehdittu siitä, että ne joilla ei niin paljon rahaa ole, eivät menettäisi mahdollisuuksiaan lisätä turvallisuuta tässä mielessä. Nimittäin SOTE rakentaa eriarvoista yhteiskuntaa mitä ajatella saattaa, eikä siitä oikeastaan puhu edes oppositio kovinkaan suuresti, koska myös heillä ovat omat edut kyseessä. Yhtäkään äänestäjiä ei voi menettää?

Kerron esimerkin, taaskin itsestäni ;) Viikkoja olen pohtinut miten voisin suoriutua sairalajakson laskusta sitä mitenkään edelleenkään ratkaisematta, koska tuloni jäävät sen verran pieniksi, etten todellakaan voi maksella mitään ylimääräistä. Mutta jos lähden tuonne KELAan esittämään laskuja tapahtuu seuraavaa: Ensinnäkin KELA katsoo tuloni, ja sitten he katsovat myös asumistukeni määrää, joka lasketan TULOKSI; ja ylittyy reippaasti tulot.  Eikä tässä kaikki. Asunnon vakuusmaksu jonka olen maksanut vuokratessani asunnon, katsotaan minulle OMAISUUDEKSI, joka viimeistään sulkee pois kaikki tuet KELAsta. Siis KELA ei auta minua aikä muita kaltasiani. Kuka on tässä auttaja? Ei ole ketään.

No, kaikkien niiden laskut jotka eivät kykene suoritumaan mm. sairaalamaksuista, menevät perintään ja ulosottoon, josta seuraa se hankaluuksia,  ja se että työllisten verot nosevat nousemistaan yhä vaan. Eli  he jotka ovat äänestäneet tämän systeemin toimintaan, he maksavat jutut lisääntyvinä veroina. Ja kun KELA taas maksaa yksityisille palveluntuotajille; mm. kuntouttajille suuria summia, koska julkinen terveydenhuolto on ajettu jo melko alas, ovatkin rahat KELAstakin jo huvenneet. Köyhä ei rahoja saa. Yksityisyydellä ei sinänsä ole pahaa, mutta julkinen hoitaisi edullisemmin, lisäisi työpaikkoja, eikä velka ja verot nousisi kovin suuriksi. Yksityinen toimija ei juuri palkkaa väkeä kuin sen verran että jotenkin pärjää. Taxikin kuuluvat KELAn suurasiakkaisiin.

Eli se on niin että ”sinä työssä oleva maksat aina vaan lisää, koska KELA maksaa yksityisele palveluntuotajalle, mutta varattoman juttuja KELa ei maksa”. Ehkä olen väärässä, mutta en ole.

Kysynkin että se joka näitä systeemejä rakentaa, onko hän koskaan katsonut näitä juttuja havahtuen todellisuuteen?  No ei varmaan, koska hän mitä ilmeisemmin on hyvätuloinen virkamies, jonka tehtäviin ei kuulu seurata kansan rahavirtoja.

Alkaisin palata mitä pikimmin systeemiin, jossa mm. saisi hoitoa, mutta emme joutuisi rahavaikeuksiin, emmekään yleensäkään vaikeuksiin.
7
Yleistä höpinää / SOTE-ketju
« Uusin viesti kirjoittanut Oili Harjula Huhtikuu 01, 2018, 03:33:18 ip »
Tämä on voimakas kannanotto suunniteltuun SOTEEn, ja se on asettumista SOTEn kannalta ns. poliitisesti vasemmalle, koska suunniteltu SOTE on todennäköisesti tappiollinen ihmisille joilla ei ole rahaa lähteä hoidattamaan itseään aina setelit kourassa-mentaiteetilla. Julkista terveydenhuoltoa  romutetaan  kovasti, (SOTEssa hoitopaikat vähenevät jukisessa, työntekijöitä vähennettäsiin yms,  ja työttömys lisääntyy joten ei ole oikein)  ja tuo valinnavapaus toisi ongelmia mm. niille joilla ei todellakaan ole varaa  valita hoitopaikkaa koska valinnanvapaus todennäköisesti maksasi paljon enemmän. Palvelua saa jos on rahaa, mutta kun enenevässä määrin näyttää siltä ettei suurella yeisöllä (mm. köyhillä joita on paljon Suomessa ja jotka sairastuvat myös helpommin) ole sitä. Hoito pitää olla laadukasta myös julkisellakin puolella (se on nyt sitä todella hyvin) ja sitä ei voi alentaa eikä romuttaa. Ja niiltä joilla ei ole rahaa, joutuu kunta kuitenkin maksuja maksamaan, ja se taas lisää veroja, ja velka kasvaa edelleen.

SOTE  taitaa todella olla rahastusta ihmisten terveydellä ja sairastumisella. Ei "me" niin voida tehdä. Ihmiset sairastuvat siitä elämästä minkä päättäjät heille luovat. Ja päättäjät ovat luoneet ihmisille tällä hetkellä elämää  -juokse kovaa, kilpaile, saavuta- joten kyllähän se voi sairastuttaa tuommoinen meininki. Jos voisi hetkenkin levätä oravanpyörässä (varakkaat voivat näin tehdä hyvin) niin se olisi ihanne. Vaan mm. aktiivmalli luo kyllä aivan toisenlaisia tilanteita olen tätä mieltä. Eli SOTE (Raha) käyttäisi hyväksi ihmisiä joille  -juoksu/kilpailu- elämä on luotu

Olen myös sitä mieltä että ”me” voidaan elää niinkin ettei me sairastuta; vaikutaa myös itse omaan tilamme aina tässä mielessä, mutta suuremassa määrin ihmiset eivät niin tee. Ei ole aikaa; työ ja elämä vaatii todella omat tilansa. Miten aika jaetaan, onkin suuri kysymys. Ihmisten ajankäyttöä voidaan hallita mm. median kautta; kulutusmainontaa tietyllä mentaliteetilla joka on nykysin voimakasta, joten tässähän maailma voisi uudistua.   Talous kohoaa kyllä hyvin tekemällä myös ihmisille mielekkäitä  ja hyvää terveyttä edistäviä ohjelmia. (Vaihtoehto SOTElle)

SOTE on vanhan maailman korostamista ja rahan tuomista sinne missä pitää vaan välittää.  Raha on palvelija/väline, ei suinkaan itsetarkoitus. Yo kommentti siitä että raha voidaan asettaa myös välittämään todella, on se tie mikä parantaa.

Yksi asia myös minkä voisi nyt todella tuoda elämän mentaliteettiin ovat vaihtoehtohoidot, joita monessa Euroopan maissa toteutetaan ja käytetään varsinaisen terveydenhoidon rinnalla paljon  Mikä pahuus olisi siinä että ihmisen tila tasapainottuu ilman lääkkeitä. Ei niin mitään pahaa, päinvastoin.

Ihmiset, komemntoikaa paljon SOTE-asioita, ja TARKISTAKAA.

(p.s. vaikka aprillipäivänä kirjoitettu ei ole aprillia)
8
Puolueen toiminta / SIIRRETTY: Puheenjohtajaehdokkaiden esittelyketju
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Maaliskuu 17, 2018, 05:50:21 ip »
9
Puolueen toiminta / SIIRRETTY: Muutospuolueen puolueohjelman keskustelu
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Maaliskuu 17, 2018, 05:50:09 ip »
10
Puolueen toiminta / SIIRRETTY: Hallituksen jäsenehdokkaiden esittelyketju
« Uusin viesti kirjoittanut Anita Saarinen Maaliskuu 17, 2018, 05:49:56 ip »
Sivuja: [1] 2 3 ... 10