Muutosforum

Yleinen keskustelu => Yleistä höpinää => Aiheen aloitti: Oili Harjula - Lokakuu 06, 2016, 11:21:23 ap

Otsikko: Suomen tila
Kirjoitti: Oili Harjula - Lokakuu 06, 2016, 11:21:23 ap
Tämän päivän Helsingin Sanomissa on iso artikkeli maakuntien kehittämisistä, ja siitä, että maakuntien on löydettävä omat vahvuutensa. No, onhan se niin mutta kun esim.  Lapissa on Lapin Liitto joka ajaa yhä 40-60 vuoden takaista suunniteltua allasta Keminhaaran soille, allasta jonka jo KHO on estänyt, sekä asia on jo Natura-lakien alaisuudessa, ja joka asia vaikuttaisi moneen alueeseen laajalti, niin onhan siinä vahvuutta kerrakseen; mitään muuta ei voi kehittää ja isot puolueet tietävät sen.

Samaan aikaan pääkaupunkiseutua rakennetaan yhä lisääntyvässä määrin vimmalla, joten puheet maakuntien oikeudesta kehittää menevät kyllä harakoille. Rahat menevät aina Etelä-Suomeen. (mm tierahat esim Turun moottoritien rakentamiseen)

Miten kukaan edes voi enää asua pääkaupunkiseudulla onnellisena, kun elämä on yhtä isoa liikennettä ja miljoonia muiden maakuntien ihmisiä, joiden asuminenkin maksaa 'maltaita',  ja ne  jotka vielä muuttavat, kun keskitetään?

Suomi siis mahdoliseksi valita asuinpaikka vapaammin.
Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: veijomuutos - Lokakuu 09, 2016, 06:54:08 ip
Näinhän se aina menee...

Kaikki halutaan valvotusti asumaan taajamiin/kapunkeihin, mutta aina unohdetaan se eräs oikein tärkeä seikka:
KUKA sitä ruokaa kohta tuottaa jos kaikki asuu keskustassa? Ei kukaan.

Nykyajan lapset eivät edes tiedä mistä maito tulee. "Meijeristä" sanovat mutta kysypäs mistä se sinne meijeriin tulee...

Maakuntien toiminta on kyllä ihan suvaittavaa, mutta pitäisihän sielläkin ottaa se järki käteen.
Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: Oili Harjula - Marraskuu 10, 2016, 09:14:38 ap
"Maailma on muuttunut"? Muuttuuko Suomi ja mihin suuntaan? Otin 'ohjeeksi' tämän ministerin tekstin huolesta Suomen jakautumisesta, joka tilanne on ollut aina  niin kaun kun muistan. Ja muistan paljon.
On kai muistutettava että eliitti itse tekee jakautumisen, ja mihin he siitä pääsee? Jää nähtäväksi. Toivon että suomalaiset vihdoin ilmaisisivat (rauhanomaisesti äänestämällä) todella: 'Nyt riittää'!

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/ministeri-huolestui-suomen-jakaantumisesta-%E2%80%9Dbrexit-ja-trump-pit%C3%A4%C3%A4-ottaa-vakavasti%E2%80%9D/ar-AAk7p4b?li=BBr5KbI&ocid=mailsignout
Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: Oili Harjula - Marraskuu 24, 2016, 10:30:00 ap
Tykkään laittaa näitä edustuksellisen demokratian juttuja tänne kuvaamaan Suomen nykyistä tilaa, ja onhan se aivan selvää, että järjestelmä, niinkuin nyt artikelissa kerrotaan, hävittää itse 100 kuntaa SOTE-asian myötä, kun onhan se niin, että järjestelmässä olevat päättäjät takaavat ensin itselleen turvallisen olon, ja siten vasta tulee muu. Maaseudun autioituminenkin on siis aivan kyseisen hallinon itsesyytä. Puoueet kritisoivat toisten puolueiden tekemisiä kertomatta samassa yhteydessä siitä, että oma puolue on aivan samalla tavalla mukana, eikä minkäänlaista myönnytystä myönnetä.

Sananvapaus, ja  suora vaikuttaminen on mahdotonta tällaisessa järjestelmässä, mutta ehkä tulevat vaalit kuitenkin saavat äänestäjät järkiintymään. On tilaisuus vaikuttaa, on lupa vaikuttaa, ja se on tie tasapainoiseen yhteiskuntaan. Tasa-arvo mahdollista aivan kaikessa.

Aloittakaamme mm. puoluetukien järjestelmällisellä poistamisilla.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611232200031420_uu.shtml
Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: Oili Harjula - Joulukuu 07, 2016, 11:58:20 ap
Sisäministeri Risikko sanoi tv-haastatelussa Imatran tragedian yteydessä että "jossakin on se vastaus millä saamme syrjäytymisen asian käsittelyyn". Toden totta, se on jossakin, ja miksi mm. sisäministeri ei sitä tiedä missä vastaus on? Pitäisi tietää jos on tuossa asemassa kuin mm. hän on.

Toisinajattelijoiden mielipiteitä ei Suomen itsenäisessä maassa edlleenkään oteta huomioon niinkuin pitäisi, ja miksi ei onkin iso kysymys. Ed. demokratia on sulkenut itsensä umpioon näkemään vaan omat järjestelmänsä ja systeeminsä, ja eihän sieltä näe mitään muuta.

Paneelit ja media siis olkoon kaikille avoin esittää omat näkemyksensä Suomen asioista jo tulevissa valeissa. Kuntavaalit ovat ensimmäinen askel.

Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: Oili Harjula - Maaliskuu 22, 2017, 10:12:47 ap
Edelleen pitää kritisoida tätä Suomen tilaa siinä mielessä mitä poliitiot/päättäjät sanovat asioiden hoitamisen vaikeudesta. Jokainen päättäjä on velvollinen tekemään asiolle kaikkensa, koska on tämä edustuksellinen demokratia vallalla. Jos olisi suoran demokratian malli, olisivat asiat helppoja; ihmiset itse päättäsivät miten tulee asioiden olla.

No esim. kun lukaisin Koillis-Helsingin Lähitieto-lehteä (ilm. 22.3.2017) sanoo siinä Sanna-Granhn-Laasonen asioiden hoidosta näin: "Päätöksenteossa pyrin toimimaan aina sovittelevasti, (konsessusta) sellaista ehdottomuutta kaihdan, joka esimerkiksi somessa (some-suomi on koko Suomi siis) näkyy suoranaisena agressiivisuutena. Päätösenteossa huomaan myös oman epätäydellisyyteni, kuinka minä, tai kukaan muukaan voisi tietää mikä varmasti on oikein".

No herrajestas, pitää tietää, kyllä se niin on jos on ehdottoman päätösenteon vallan halunnut ja sen saanut. Muutenhan ed. demokratia vesittyy täysin, ja tosiaan, vaihtoehtona on aina se että kansalaiset voisivat itse päättää; missä tämä totuus oiken piileksiikään?

Eiköhän ole aika Muutoksen. Suomi on muutakin kuin some, Suomi on laajalti koko sen alueellansa, maakunnissa ja pienissäkin kaupungeissa. Kuntavaaleissakin se on hyvin tärkeää että koko Suomi olisi esillä.
Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: Oili Harjula - Huhtikuu 19, 2017, 09:40:45 ap
Pitää taas palata tähän tilanteeseen Suomessa, ja hoxasimpa tällaisen aloitteen ruots.kansapuoueen taholta, ja minun on pakko kommentoida tätä. Nimittäin kun tässä näitä aloitteita ed.demokratian puolelta seuraa, jää aina ihmettelemään sitä, ettei viitsitä tutkia aivan kaikkea mitä seuraamuksia asioille voi olla. Ja tässä, sinänsä hyvässä aloitteessa, ei oteta huomioon Suomen ulosottolakia, joka ilman muuta näpsäyttää rahat pois jos niitä jonkin verran tilille tulisi 'hyvien päätösten taholta' jos velkoja on. Ensisijaisesti velkaiselle nuorille tämä on katasrofi.

Arvoisa Stefan Wallin, Suomen ulostottolaki on niin tosi ikivanha, ja vesittää aivan kaikki hyvät aloitteet mitä esim. velkaiselle nuorelle aiotaan  olosuhteiden parantamiseksi. Ja Suomessa velkaisia nuoria on tosi paljon. Sekä muita velkaisia joita ulosottovirasto kurittaa sen enenpää olosuhteita kyselemättä ja keneltäkään. "Voisitteko hyvät Suomen päättäjät tutkia Suomen lait paremmin ennenkuin aloitteita teette"? Olisi hyvä.

Itse Muutospuolueen jäsenenä teen kaikkeni että asiat Suomessa korjaantusivat, etenkin tässä ulosottoviraston tekemässä kurittamis-asiassa. Sekä varmaan koko Muutospuolue  tekee kaikkensa että Suomessa olisi jokin järki näiden Suomen aisoiden suhteen.

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/palkkaa-500-%E2%82%AC-kk-ilman-tukien-menetyksi%C3%A4-nyt-ehdotetaan-%E2%80%9Dminity%C3%B6mallia%E2%80%9D-alle-30-vuotiaille-suomalaisille/ar-BBzZPZW?li=BBr5KbI&ocid=mailsignout
Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: Oili Harjula - Huhtikuu 26, 2017, 10:21:33 ip
A-studiosta kuultuna tänään. Mm. ministeri Juha Rehula oli toimittajan haastattelussa, ja löysimpä kuin löysinkin taas yhden ministerin, joka ei osannut sanoa, miten ratkaista, tässä tapauksessa ratkaista ongelma nimeltä  leipäjonot. Siis miten ihmiset voivat mennä yleensäkin tähan halpaan, että jos päättäjä sanoo  ettei osaa sanoa, niin se pitää vaan ehkä sitten hyväksyä. Edelleen olen sitä mieltä, että miksi sitten on päättäjänä?  Kyllä kai se on Muutospuolueen puoluesihteeri jonka pitää tästäkin huomauttaa.

Ministeri Rehula sanoi ohjelmassa leipäjonoista: ”Suomessa ovat asiat järjestelmän tasolla kunnossa, meillä vaan tämä arki on pielessä”?? Mitä tämä tarkoittaa? Hän lisää: ”Ihmisten pitäisi kyetä kiinnittymään yhteiskuntaan”. No miten? Raha ainakaan ei riitä kiinnittyä.   Ministeri sanoo edelleen: ”Kaikki tehtäisiin jos se olisi tehtävissä”? En ymmärrä, valitettavasti. Leipäjonot ovat jotenkin tulleet, miten ne on tehty ja miten ne ovat syntyneet? Olisi varmaan pitänyt järjestelmän joka on kunnossa olla mukana ihmisen arjessa. Ei ole ollut.

Jos yksin asuva ihmisen perusosa (toimeentulotukilaskelmaan hyväksytty) on 487 euroa/kk; siihen kuuluu ruoka, vaatteet, pesuaineet, kodin siisteys yms. ja henk.koht, hygienia yms, ja harrasteet, virkistys, niin onhan se kyllä aivan liian vähän, koska hintataso on suhteessa korkeampi.  Vuokrat ovat korkeat. Onko järjestelmä siis kunnoton kun köyhyys kuitenkin on ja leipäjonoissa vaan pitää käydä vuodesta toiseen? Kyllä väitän että remonttia kaipaa ja lujaa tämä järjeselmä joka on kunnossa. Perustoimeentulo pitää em mukaan olla kaksinkertainen, se vaan on totuus josta ei päättäjä voi luikertaa minnekkään piiloon. Asia voidaan toteuttaa aivan helposti.

Kun työssä olevatkin joutuvat leipäjonoihin niin mistä oikein on kysymys Suomessa?
Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: Muutoksentuulet - Joulukuu 19, 2017, 02:47:06 ip
Tervehdystä Muutoksen väki!Mitäs olette mieltä Suomen tilasta?Tilasta johon ollaan menty vuonna 2017!Vaikka talouden tila olisikin kohentenutnut  niin minun mielestäni se ei ole kuitenkaan nostanut kansalaisten talautta.Ja olen myös sitä mieltä että talouden nousu ei ole muuttanut todellisuudessa mitään.Koska rikkaat edelleen rikastuu ja köyhät edelleen köyhtyy.Ja tämän maan henkinen tila huononee koko ajan.Minun mielestäni siihen pitää tulla Muutosta ja PIAN!!!
Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: Anita Saarinen - Joulukuu 20, 2017, 11:19:17 ap
Suomen, ja samalla suurimman osan suomalaisista, tila ei ole todellakaan mikään hyvä. Muutosta pitää saada aikaan.

Viimeisimmäksi olemme taistelleet mm. työttömien aktiivimallin kanssa. Alla kirje, jonka lähetin kaikille kansanedustajillemme sekä maamme presidentille. Osa vastasi (olisiko ollut yhteensä kolmisenkymmentä kansanedustajaa), pääasiassa oppositiossa olevia. Sinisistä tai keskustasta ei kukaan vastausta lähettänyt, kokoomuksesta vastaajia oli kaksi.
Muutos jatkaa asian kanssa taistelemista, samoin kuin mm. eläkeläisten ja vammaisten aseman parantamisen kanssa.

Tässä mainittu viesti:

Hei!

Lähestyn Teitä ja pyydän, että vastustatte työttömien aktiivimallia koskevan lain säätämistä, koska se on vastoin perustuslakia ja ihmisten perusoikeuksia. Miten työtöntä voidaan rangaista siitä, että hänellä ei ole työtä?

Perustuslain pykälä 18 mainitsee, että jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa VALITSEMALLAAN työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Niin ikään perustuslain pykälä 19 kertoo, että jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Samainen pykälä mainitse monta muutakin seikkaa, joita ajateltu aktiivimalli suorastaan halveksii.
Perustuslain pykälä 106 myös toteaa, että etusija on annettava perustuslain säännökselle tuomioistuimessa. Kyseistä pykälää voi järjevästi toimimalla toteuttaa jo ennen tuomioistuimeen päätymistä. Mikäli kyseinen aktiivimalli toteutetaan ja työttömät lähtevät hakemaan oikeuksiaan tuomioistuinten kautta, se tulee kuormittamaan oikeusasteitamme tarpeettomasti.

Työttömyyden perusturvaa on vähennetty radikaalisti viime vuosina. Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitea moittii Suomea, että työmarkkinatuki on liian pieni jo nyt. Enää ei voi leikata ilman, että työttömät ajetaan ahdinkoon, joka tulee yhteiskunnalle vielä kalliiksi. Sillä miten ihminen voi pärjätä rahatalouteen perustuvassa yhteiskunnassa, kun nytkin jo riittämättömästä tuesta leikataan? Osa joutuu pysyvästi yhteiskunnalle kalliiksi tulevan tukimuodon eli toimeentulotuen varaan. Iso osa joutuu toimeentulotuelle aina, kun tarvitsee rikki menneen kodinkoneen tilalle uuden tai päästäkseen hammaslääkäriin tai välttämättömään sairaanhoitoon. Toimeentulotuessa ei myöskään huomioida kaikkia talouden kuluja, kuten auton käyttöä. Sekin kun on tarpeen mikäli asut kaupunkikeskusta kauempana tai olet liikuntakyvyltäsi heikko ja tarvitset autoa liikkumiseen jopa lähikaupalle.

Malli, jossa työtön pakotetaan jopa taloutta rasittaviin toimiin (kaikkialla ei ole töitä eikä edes kurssituksia, ja matkustus omalta paikkakunnalta vaikkapa kurssipaikkakunnalle voi kustantaa päivää kohti jopa useita kymmeniä euroja) johtaa helposti myös mielenterveydellisiin ongelmiin. Sekö on aktiivimallin tarkoitus?

Malli kuormittaa myös yrityksiä, jotka eivät jatkossa ehkä enää työpaikoistaan ilmoittele, loputtomien työhakemusten pelossa - työhakemusten, joiden joukossa on huomattava osa sellaisilta työnhakijoilta joilla ei ole edellytystä kyseiseen työhön koulutuksen tai työkokemuksen puuttuessa.

Kiitos, jos luit tämän ja asetut tuota järjetöntä työttömien aktiivimallia vastaan, joka todellisuudessa vain rankaisee ihmistä, joka on vailla työtä.

Kunnioittavasti
Anita Saarinen, Padasjoki
puheenjohtaja
Muutospuolue

anita.saarinen@muutospuolue.fi
Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: Oili Harjula - Joulukuu 20, 2017, 09:08:09 ip
"Muutoksentuulet" on aivan oikealla asialla. Puheenjohtajamme on laatinut upean viestin kansanedustajillemme, ja lisää varmaan lähetetään kun vauhtiin päästään. Tilanne Suomessa on todella ikävä, eritotenkin työttömien, ja myös eläkeläisten osalta jotka ovat maksaneet eläkkeensä, niin heiltäpä eläke jäädytetään, eli indeksejä ei ole luvasa pitkiin aikoihin. Ja muut isot ryhmät jotka taistelevat niukkojan tulojen ja etenkin suurien menojen kanssa. Sekä ne jotka voivat olla vaikkapa kokopäivätyössä, he maksavat liikaa veroja; ei jää juuri mitään kun säännölliset menot on tehty.

Suomen talous saattaa hetkeksi nousta, mutta velkahan kasvaa rajusti. Velkaa maksvat kaikki, paitsi ne joilla olisi siihen varaa..

Muuta: Tänään pohdin tuota eduskuntaa että siellä taitaa aivan epäolennaiset asiat saada vallan. Pikkujoulut ja niiden seuraukset ovat tärkeitä. Mutta ei silti, ei törkeä käyttäytyminen toista kohtaan ole hyvä asia, eikä useinkaan ole seuraus alkoholismista, vaan alkoholismihan korostaa henkilön ominaispiirteitä. Näin minä sen näkisin, ja näen.
(ei tarvitsisi kiemurrella tosiasioissa)
Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: Anita Saarinen - Joulukuu 21, 2017, 11:23:34 ap
Totta Oili, tilanne Suomessa on todella ikävä, varsinkin pienituloisten osalta.

Eilen vielä julki tuli uutinen, että ruoka-avun valtiolta tulevat tuet leikataan pois, eli he jotka joutuvat siellä leipäjonoissa käymään eivät tule sieltäkään jatkossa saamaan kovin suurta helpotusta eloonsa. Asiasta löytyy linkitys uutiseen Muutoksen FB-sivulla.
Tämä on suorastaan häpeällistä toimintaa Suomen eduskunnalta! Ensin viedään köyhiltä rahat, sitten myös se avustus jonka turvin he ovat sentään hengissä pysyneet. Miten jatkossa? Onko tarkoitus tappaa vähävaraiset kansalaiset nälkään? Tai vaihtoehtoisesti sairauksiin; jompi kumpi kun on valittava, ruoka tai lääkkeet.

"Kunniakansalaiset" kuitenkin saavat samaan aikaan ilmaisen terveydenhuollon, jopa paperittomina.  >:(
Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: Oili Harjula - Tammikuu 03, 2018, 11:40:40 ip
Tosissani tänään mietin tuota Aktiivimallia (en nyt laita linkkiä kun jokainen tietää mikä se on) että onko se juuri tosi? Tosi siis että se on tehty? Kun minusta vaikuttaa että 'ollaan' palattu aivan jonnekkin kauas. Melkein vaikuttaa että suomalaisista tehdään nyt jotenkin pakolaisia? Että onko jokin 'asenne' jotenkin tarttunut; pois ongelma, hus hus, 'porukka tiellä ja häiritsee?  Suomalaiset ovat kantaväestöä, tuskin siirtyvät sinne tänne noin vain? Ihmisillä on omanarvontuntonsa vielä kuitenkin jäljellä, ja se on hyvin arvokas asia että näin on.

Kansanedustaja Vartiaiselle sanoisin että toppuuttelisi hieman. Ellei voi ongelmaa ratkaista, joka ei ole nykytyöttömän aiheuttama, ei voi 'ojentaa' ketään. Oppisi jotakin elämästä hän.
Otsikko: Vs: Suomen tila
Kirjoitti: Oili Harjula - Tammikuu 04, 2018, 10:05:32 ip
Työttömyysaste (http://findikaattori.fi/fi/34) tällä hetkellä. Voi todeta ettei työpaikkoja todellakaan varmaankaan ole kaikille, eli ei malli toimi kuitenkaan missään suhteessa. Yhteiskunta kärsii koska kansantulolla ja talouskasvulla joudutaan heille, jotka menettävät päivärahoja, myöntämään toimeentulotukea runsaasti, ym. menoja tulee, mm. asumistuki.
Hallitus on hätiköinyt.


Marraskuun työttömyysaste 7,1 prosenttia
Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2017 marraskuussa 190 000 (virhemarginaali ±17 000), mikä oli 23 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli 109 000 ja naisia 81 000 henkeä.

Työttömyysaste oli marraskuussa 7,1 prosenttia eli 1,1 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Miesten työttömyysaste oli 7,8 ja naisten 6,3 prosenttia. Työttömyysasteen trendi oli 8,2 prosenttia.

Tilastojulkistus

Lähde:
Tilastokeskus / Työvoimatutkimus